Salam Perkenalan,

Saya Khairul, seorang  Dietitian yang bertugas di salah sebuah  pusat perubatan di lembah klang. Saya juga Founder untuk program DIETFIT MALAYSIA ( www.dietfitmalaysia.com.my) yang merupakan Official Dietitian Partner untuk JomKurus 1Malaysia. Beri saya peluang selama 6 minggu ini untuk membantu anda menurunkan berat badan!

Fokus Utama:

Fokus utama dalam program di bawah kendalian saya adalah menyampaikan ilmu pemakanan/diet yang sihat dan betul kepada peserta , dengan cara yang paling mudah untuk diikuti seluruh keluarga. Jadi wang yang anda laburkan adalah untuk seluruh keluarga dan sepanjang hayat.

Aktiviti Peserta JomKurus Sebelum Ini:

JK1M 10 – https://bit.ly/2NhIw06

JK1M 9 – https://bit.ly/2MI6znN

JK1M 8 – https://bit.ly/2Ngv7oX

dan lan-lain di album media sosial saya.

Feedback & Testimoni Peserta :

https://bit.ly/2tV3MQc

https://bit.ly/2tV3MQc

https://bit.ly/2tV3MQc

Bermula dengan menjadi Team Leader untuk kawasan Petaling Jaya di musim 1, dan masih lagi diberi kepercayaan untuk menerajui kawasan Petaling Jaya untuk musim yang ke -10. Saya banyak terlibat dengan pihak media dalam menyampaikan diet untuk gaya hidup sihat.

Gambar : https://bit.ly/2tLHql4

Saya juga adalah Certified Fitness Instructor dari National Association for Strength and Conditioning Research (NASC) dan Jurulatih di bawah program Dietfit Malaysia.

Jika anda mahu memulakan sesuatu yang baru dalam hidup, saya sangat mengesyorkan untuk bermula dengan JomKurus 1Malaysia. Ia adalah platfom kecergasan dan tempat mencari teman2 baru yang positif.

Apa Yang Saya Boleh Janjikan Sepanjang Program JomKurus 1Malaysia PJ:

  • Buku Program – Menu Harian & Senaman Harian
  • Sepanjang 6 minggu bersama saya di dalam program ini akan menjadi 6 minggu terbaik dalam menggerakkan kembali semangat dan azam untuk menjadi fit atau kurus!.
  • Bimbingan terbaik akan diberikan kepada anda 110% komitmen terhadap berat badan tanpa mengabaikan kesihatan anda.
  • Program sambungan akan dijalankan selepas 6 minggu ini bagi memastikan anda betul2 cekap menghadapi alam di luar pengawasan.
  • Soal-jawab pemakanan bagi setiap sesi dan pemberian Menu Sihat pelbagai jenis makanan. Nak kurus tidak semestinya menyeksakan.
  • Pernah terfikir untuk mengira kalori tanpa membuka internet? saya akan berkongsi cara2 nya nanti.
  • Diet yang seimbang dan baik adalah bagus untuk penurunan berat badan secara berpanjangan dan sihat. Cara pemakanan yang betul untuk diet akan di ajar dan dipantau secara berterusan.
  • Senaman yang berterusan dapat membantu menurunkan berat badan secara lebih cepat dan membentuk badan yang lebih tegap dan cantik. Pelbagai jenis senaman akan diajar sepanjang program.

Inilah peluang anda cuba merubah gaya hidup dan corak pemakanan ke arah yang lebih baik. InsyaAllah pasti tidak akan mengecewakan!

Whatsapp sy segera jika mahu berubah!

http://khairuldietitian.wasap.my
http://khairuldietitian.wasap.my

………………………………………………………

Tempat Perjumpaan Rasmi : Arena Petaling Jaya (Kompleks Rakan Muda, PJ)

Kemudahan : Surau, Parking, Tandas dan lain-lain.

Hari Perjumpaan : SELASA & KHAMIS ( 9 Malam- 10.30 Malam)

WAZE : ARENA PJ (Berhadapan Hospital Assunta, PJ)

………………………………………………………

JUMPA ANDA PADA HARI PEMBUKAAN NANTI YE!

Nota Penting:

Sebarang pindaan pada tarikh, aktiviti dan lokasi akan dimaklumkan kepada peserta dari masa ke semasa, mengikut pada keadaan cuaca dan kesesuaian jenis aktiviti yang akan dijalankan.

 

Q Di mana dan pukul berapa program akan berlangsung?

Tempat Perjumpaan Rasmi : Arena Petaling Jaya (Kompleks Rakan Muda, PJ)

Kemudahan : Surau, Parking, Tandas dan lain-lain.

WAZE : ARENA PJ (Berhadapan Hospital Assunta, PJ)

Q Berapa lama program akan berlangsung untuk satu sesi?

Selalunya dalam 1 jam 30 minit sehingga 2 jam. Bergantung kepada jenis aktiviti yang akan dijalankan.

Q Bolehkah saya bawa anak atau pasangan bersama?

Anada boleh membawa anak yang diatas umur 4 tahun dan dengan pengawasan kerana pemantauan adalah terhad semasa program.

Pasangan boleh menunggu di tempat menunggu semasa program berjalan.

Q Apa yang saya perlu sediakan sebelum program?

Sila sediakan buku nota, pen, yoga mat, tuala kecil dan botol air untuk dibawa semasa program.

Q Bolehkah saya sertai JK1M jika saya mempunyai masalah diabetes, darah tinggi atau selepas pembedahan?

Boleh untuk semua penyakit di atas kecuali pembedahan besar yang kurang dari 6 bulan- 1 tahun. Boleh Whatsapp untuk bertanya.

11 Reviews for Dietitian Khairul

faeishh23

1 Reviews

The best diet daddy ever!

5/ 5

Positivity in losing weight is a must. If you feel like you have doubt in losing weight but nak lose weight and be fit like a normal person do, bergurulah dengan Cip Khairul Azuan. InsyaAllah you will gain your fitness and he will definitely boost your positivity. Focus Cip is on diet tapi tak bermakna aspek lain dia tak hiraukan. It depends on you, whether you want to achieve more or less. We are the one that needs to do the hard work, he will guide us until we achieve the goals. He is reachable, understanding, humble and very supportive. Cip ada satu sifat kesungguhan yang luar biasa dalam nak kita kurus dan sihat. Dia takkan terima a simple no for an answer. Ayat dia yang saya pegang sampai sekarang: jangan terlalu beralasan. Fav line Cip: good job, very good, come on sikit je lagi, jangan mudah give up! Dengan ilmu yang Cip share and bimbingan berterusan dari Cip kita akan ada basic knowledge mengenai diet and workout. Kalau kita amalkan secara konsisten, confirm kurus! Love #teamcip till jannah 🙂 – Fae Ishak

Was this review ...?

beatrice1542

2 Reviews

Wonderful Journey. Highly Recommend

5/ 5

Was inspire by a friend to join JK1M#9 & choose PJ because it was near my hse & bcause of his profession. No regrets joining his team. He is such a humble man with a great heart to help people with weight issue. His is always there guiding & advising us about our daily food intake, encouraging us & remind us that we can do it. My six weeks of journey w him was awesome. I’ve learned so much from him about the right foo. Many of u think when we are on diet, the biggest thing to cut is Carbo (Rice), trust me U don’t have to. We can even enjoy all the sinful foodie. To know more I do encourage to u join his team to learn more. U will not regret. So think no more, quickly sign up 🙂

Was this review ...?

ms.di9n33

8 Reviews

Man Behind Me !

5/ 5

Me – A Combination Products of JK1M & DIETFIT ! Dedicated to my best sifu ever, Cip K (used to called him CipK hehehe) thank you very much for all your efforts dalam men-transformasi saya sehingga hilang berkilo-kilo ! Ya, saya bermula sebagai peserta Jom Kurus musim 5, dan meneruskan perjuangan dibawah seliaan Cip . Sehingga hari ini, saya masih seorang ‘anak murid’ beliau yang berpegang pada setiap ilmu dan ajaran beliau! Tak rugi dan sangat2 berbaloi mengenali insan bernama Cip Khairul Mohd Azuan ini ! Seorang yang sangat humble, mudah mesra, konsisten didalam pemantauan progress peserta, beliau sentiasa supportive didalam semua hal! A certified Dietitian, menjadikan beliau sungguh istimewa didalam memilih Sifu yg benar-benar berilmu serta tidak sedikit pon lokek dengan jawapan2 yang diberi! Nak belajar diet yg betul? DIA ADALAH PILIHAN ANDA YANG PALING TEPAT! Graciasssss Cip K ~ Sincerely , Dian 🙂

Was this review ...?

zlieen_9895

1 Reviews

You are the best!!!

5/ 5

Dedicated Coach, dedicated Dietitian, dedicated Trainer ~ Thank you for always supporting & encouraging me during the program. You are the best!!

Was this review ...?

aimidini232

2 Reviews

coach yg cukup berkaliber

5/ 5

Perubahan gaya hidup kini adalah daripada segala jasa baik cip yg sentiasa bersedia untuk membantu. Persoalan tentang pemakanan dirungkai dgn bahasa yg mudah difahami. Aktiviti senaman juga diolah dgn penuh kreatif. Perjuangan yg awalnya begitu sukar menjadi lebih menyeronokkan. Kenali dan dekatilah beliau kerana komitmen beliau terhadap peserta memang tidak perlu dipersoalkan lagi. Sememangnya cip memang terbaekkkkkkkk!!!!!!

Was this review ...?

Nur Rienalissa

6 Reviews

Highly recommended!

5/ 5

Cip adalah antara cikgu terbaik yg pernah sy berguru. Great sharing, join his team! 🙂

Was this review ...?

illyamalina26

1 Reviews

Wonderful Journey with Coach Cip

5/ 5

The best coach I can sayyy! Honestly first time masuk JK memang impromptu decision. Stress dengan diri sendiri yang makin hari makin besar, merungut instead of berusaha nak kurus. Tried atkins, herbalife segala benda tak pernah berjaya. Alhamdullillah berkat join Jom Kurus 8 dengan Coach Cip assisted with the best PA Coach Lin, me and my best friend dah turun 16 kilos sehingga ke hari ini. Paling best we got to eat normally tanpa perlu tahan nikmat makan, rahsia pembelajaran kena lah join JK 9 under Coach Cip!! I will never forget this beautiful journey dengan kawan kawan yang sama mission dengan semangat luar biasa. Doakan kami kekal istiqamah! #dungibap & surround yourself with positivity. On the other note, sorry piza gambar dah bocor. khas untuk cip. hehehe.

Was this review ...?

peaceida6

2 Reviews

Cip – Awesome JK1M Trainer!

5/ 5

Mohd Khairul Azuan , a very good trainer, a very good teacher, a very good dietitian and a very good motivator. Saya dilanda ujian yg besar ketika menyertai JK8. Jadi, tak dapat perform sebaik-baiknya untuk mencapai target sepatutnya. Namun begitu, Alhamdulillah kerana menyertai JK8 bersama Cip, saya dapat mengharungi ujian tersebut dengan jayanya tanpa depressions dan overstress. A lot of positve vibes! Dengan adanya kelas pemakanan, workout dan aktiviti2 yg menarik dalam program, hidup dijamin lebih sihat dan cergas. It’s not about kurus semata-mata, the journey is what so important. Cip sangat komited kepada peserta.? Nak ubah cara hidup? Jom join..

Was this review ...?

one86ezo10

5 Reviews

RUGI KALAU TAK JOIN!

5/ 5

Khairul dietitian atau lebih dikenali sebagai CIP bukan calang-calang orangnya. Anda suka makan? Saya pun suka! Anda pasti ada banyak benda nak tanya pasal makanan bukan? Bertugas sebagai dietitian jadi sudah tentu beliau orang yg paling tepat untuk anda rujuk bila ada persoalan tentang pemakanan. Beliau tidak lokek ilmu dan sangat2 ingin membantu anda keluar dari kepompong yang sedia ada Anda takut exercise teruk sangat sampai nak jalan pun tak larat? Haha jangan risau, CIP tak kejam walaupun muka beliau kadang2 ada waktu nampak seram juga. Haha. Beliau sangat memahami condition setiap peserta dan dijamin anda pasti selesa. Jadi, tunggu apa lagi? Daftar cepat2. Saya pasti anda tidak akan menyesal mempunyai coach seperti beliau. Believe me, you’ll gonna love it! Yang enjoy training under Cip, Duan Kental

Was this review ...?

syafizashariffuldin19

2 Reviews

Very Recommended Team!

5/ 5

A very supportive team and coach. Full of positive vibessssss! Tak lokek dengan diet sharing yang santai dan senang. 6 weeks journey yang pasti awesome! Coach dan PA nya yang tidak akan membiarkan anda keseorangan. Yang pasti ilmu diet yang diberikan tidak perlu berlapar and you can have your cakes everyday without guiltyyyyy! Diet yang enjoy! Puncak Broga konfem berjaya ditawan! ?☺️

Was this review ...?

hasfarinar23

1 Reviews

Good Program and awesome…

5/ 5

coach yang terbaik… tak kedekut ilmu, luas pengetahuan tengtang dunia fitnes dan seorang dietitian yang hebat… tak kedekut waktu… sentiasa membantu dalam dunia fitness… mudah dihubungi….Insyaallah anda akan berterima kasih kepada coach apabila impian untuk loose weight n fit tercapai…… yakin…kemampuan diri… untuk anda lakukan.

Was this review ...?

Rate us and Write a Review

Your Rating for this listing

angry
crying
sleeping
smily
cool
Browse

Your review is recommended to be at least 140 characters long

  • Price Range RM350

Claim This Listing

Additional Details

  • Sesuai Untuk BMI >40?:Yes
  • Sesuai untuk bekas peserta?:Yes
  • Sesuai untuk umur 50+?:Yes
  • Sesuai untuk beginners?:Yes
  • Sesuai untuk kanak2?:Yes