Assalamualaikum dan salam satu malaysia. Saya ELLA RAFDZI, merupakan bekas peserta Jom Kurus Musim ke -4. Telah berjaya menurunkan berat badan sebanyak 15kg sepanjang mengikuti program tersebut. Dengan pengalaman menjadi seorang yang obes , saya memahami apa yang dirasai oleh mereka yang mengalami masalah yang sama. Keinginan dan impian yang tinggi untuk mengubah diri menjadi seorang yang bersaiz kecil/sederhana itu sentiasa ada di dalam individu obes ini, tetapi tiada jalan, peluang dan dorongan untuk merialisasikan impian tersebut.

Oleh itu, dengan kejayaan, pengalaman dan sedikit ilmu yang diperolehi sepanjang program, telah membuatkan diri ini terdorong untuk membantu mereka yang mengalami masalah obesity ini.

Sepanjang program berjalan, saya akan memainkan peranan sebagai “team Leader” anda, dan membimbing anda untuk melakukan “Transformasi” diri kearah “Healthy Life Style”. Sepanjang tempoh program (6 minggu) , peserta akan diajar mengenai KEPENTINGAN KALORI DAN PENGIRAAN PENGAMBILAN KALORI HARIAN (DCR) yang mana mempunyai sumbangan yang amat besar dalam proses penurunan berat badan. Peserta juga akan diberi penekanan berkenaan dengan CARA PELAN DIET YANG SEIMBANG dan juga KEPELBAGAIAN SENAMAN mengikut kemampuan diri sendiri.

Perjuangan peserta di bawah bimbingan saya adalah berkonsepkan “kekeluargaan” dimana penekanan lebih kepada “Matlamat Bersama”. Sentiasa membantu dan menyokong di antara satu sama lain untuk mencapai impian yang sama.

USAHA + DISIPLIN + ISTIQOMAH (BERTERUSAN) = KEJAYAAN

~ You Are The Creator Of Your Own Destiny~

PROFILE BACKGROUND
*******************************
– Diploma & Ijazah Sarjana Muda  (UTM)
– Team Leader Jom Kurus Satu Malaysia – Musim ke 6, 7 , 8, 9 & 10
– Founder Weight Loss Program “Fit For Pride” &  “Fitness Hunter”
– Trainer Weight Loss Program “Fit For Pride” (Musim 1, 2 ,3) & “Fitness Hunter” (Musim 1) & “Gegar Kebaya Pewaris 2018” (Anjuran UPSI)
– Sport Science Course Level (1) Certified from “Insitut Sukan Negara” & “Akademi kejurulatihan kebangsaan”
– Sport Massage Course certified from National Association For Strength & Conditioning Research (NASC)
– Referee Course Level (1) Certified from Malaysia Dodgeball Federation (MDF)
– Telah Membantu lebih daripada 400 peserta untuk menurunkan berat badan (jumlah penurunan keseluruhan sebanyak 700kg ++)

Q KAWASAN YANG TERLIBAT / TARGET KAWASAN?

Terbuka kepada warga Serendah, Batang Kali, Rasa, Kuala Kubu Bharu (Hulu Selangor), Tanjung Malim Dan Yang Berdekatan Dengannya

Q DI MANAKAH LOKASI AKTIVITI AKAN DIJALANKAN?

Lokasi Latihan dijalankan adalah sekitar Kuala Kubu Bharu dan kawasan berdekatan..Mengikut kesesuaian aktiviti dan keadaan cuaca

Q HARI & MASA AKTIVITI DIJALANKAN?

Hari : Weekend ( Sabtu Dan Ahad)
Masa : 7.30-9.30 am

*2 kali aktiviti rasmi seminggu (2 jam maximum setiap sesi) & aktiviti tidak rasmi (atas permintaan & kesesuaian)

Q SESUAI KAH UNTUK BEGINNER?

Dialu-alukan, kerana aktiviti yang disediakan adalah mengikut kesesuaian & kemampuan peserta..

Q BERAPAKAH TEMPOH MASA PERJALANAN PROGRAM?

6 minggu secara berterusan + 3 minggu untuk sukan Ohlimpik

Q BAGAIMANAKAH KONSEP PROGRAM BERJALAN?

Diberi bimbingan dari segi pemakanan & senaman yang bersesuaian selama 6 minggu dan pemantauan progress penurunan berat akan dilakukan pada setiap hujung minggu.

Q APA YANG DIPEROLEHI SEPANJANG PROGRAM?

- Bimbingan pemakanan & senaman selama 6 minggu
- Aktiviti rasmi 2 kali seminggu
- Satu sesi Seminar Bersama kevin
- T-shirt rasmi Team
- Malam Gala Dinner
- Menyertai pelbagai tournament OHlimpik (bersama kawasan jk1m lain)
- “Team Support” yang akan Bersama sepanjang cabaran


19 Reviews for ELLA RAFDZI (KKB)

n.aqua873289

2 Reviews

To abc83

5/ 5

Kita pon x pandai nak speaking beria.. to ms/mr/mrs/dato/datin/tuan/puan/toh puan/dato sri/datin sri ABC83 Klau2 rasa nak makan bersuap,org pantau bagai hire org gaji..klau nak sruh tgk je awk exercise awk mungkin perlu jadi adik beradik,or suami tl ELLA.. Ilmu org dah bagi mohon guna..bkn simpan dlm peti ais.. Smua dtg dari DIRI SENDIRI.. no network access bkn alasan..every week dtg training,b4 balik TL akn tnye ada apa2 nak share,nak tanya..sila kan..xpernah x berjawab kot klau peserta tanya Keep on dreaming klau xnk usaha sendiri ??‍♀??‍♀??‍♀ Salam ukhwah dr exjk #teamrawang

Was this review ...?

sheshe829170

1 Reviews

Great Leadership

5/ 5

TL yg sgt berdidikasi dan perihatin terhadap setiap peserta. Walaupun dh habis program tp dia masih lagi berhubung dgn kami and still pantau berat kami semua. Seorg yg lembut tp tegas and tak lupa juga dia seorg yg kelakar. Extra note: sy sokong semua comments dkt atas ni accept yg 1st comment tu. Dia expect TL ni kena ddk dgn dia ke apa sepanjang 6 mggu tu semata2 nk pantau dia makan n exercise duhh bro/sis ni ssh ada org mentality mcm ni mmg ssh la dia nk kurus klau dh mindset mcm tu.

Was this review ...?

dhiasyafaat6

1 Reviews

COACH JK1M BUKAN "MOBILE NETWORK OFFICER" UTK SI KUNYIT abc83

5/ 5

Wa x pandai nak speaking mcm lu org. Tapi satu benda wa nk bgtau, semua coach JK1M adalah terlatih utk menghandle org mcm aku dan si gemuk2 yg lain. TL Ella one of the best TL and professional. Trusted TL dan selalu ambik berat diet aku bersama si gemuk2 yg lain. Be strong and keep strong TL ELLA. P/s : For si kunyit abc83 TAK KAN LA SAMPAI MAKAN PUN NAK DISUAP, BERAK PON NAK KENE CEBOK #likearubbish #silameninggal si kunyit abc83

Was this review ...?

aneez8135

2 Reviews

The best TL i ever had!!

5/ 5

Alhamdulillah. Never regret the day i texted her for the 1st time in January 2017 for JK8 TeamRawangKKB. TL Ella has gave the best that she can throughout the 6 weeks programme. Knowledges that she shared during the programme was so beneficial for me as a beginner. Never fail to motivate us to enjoy our weight loss journey eventhough sometimes we felt down. Definately she cant be with us 24/7 to monitor our progress or even to monitor our daily routine (food+workout), but the way she communicating via whatsapp group is enough for me to boosted our spirit. By the way, its only us, OURSELF that can changed us. Not anyone else. Overall it was an amazing journey for me to be under the supervision of TL Ella.

Was this review ...?

nurulzulkarnai70

3 Reviews

REBUTTAL ON THE FRUSTRATION OF TL' S APPROACH

5/ 5

I would like rebut the one who’s condemned TL Ella’s approach..The TL is the person who gives u an inspiration, sharing her knowledge and monitoring u in the loose weight programme. TL Ella gave her best to entertain every members in the programme and the communication through wassap group practically relevant nowadays!!!! Even if a person text her personally, she’s surely will help u and will give the best advice to u.The awareness team meeting is useless if a person himself could not practically apply the knowledge given by TL!! A person could not expect that TL will every single hour monitoring u for ur workout…It’s our iniative for us to do that..The workout held on every weekend with other team members conducted and monitored by TL is a great opportunity to you when u will be more exciting and enjoying the process of training.. TL’s Ella approach has never disappoint me and other members!! She has given us so much of inspiration!!!Never put the blame on the TL’s approach if in the end u could not practice all the knowledge given!Tabik TL Ella!!!

Was this review ...?

saharizan.asri8095

2 Reviews

tl ella the best 4ever

tl ella seorg yg bertanggungjawab..setiap soalan yg ditanya pasti akan dpt jawapan dr nya..sy pasti akan rekemen kn kwn2 pd tl ella..tl ella seorg yg peramah dn mesra..kkb??

Was this review ...?

nursyazwanisalihuddin8846

1 Reviews

Tl ella the best tl ever?

5/ 5

Tl ella seorng yg tidak lokek ilmu sentiasa mndegar maslh peserta…sngt friendly..tl ella the best tl..??

Was this review ...?

roziela8828

3 Reviews

Totally DISAGREE with Abc83 COMMENT ABOVE!

5/ 5

I don’t think your comment is really meant for TL ella.. I just think u got the wrong TL here dude! It’s true that our main mean of communication would be via group whatsapp n that’s how TL ella always share her knowledge and keep encourage us on daily basis. If u have trouble accessing your mobile network, go fix it yourself man! Plus TL ella always mentioned that we can always call/private message/ directly approach her anytime we need her support or we are unsure about anything throughout the program. If u opt to keep it to yourself, there’s no one to be blamed here but yourself! On group meeting, we always meet every weekend and do our workouts together with TL ella and the rest of the group. It was always fun to be able to EXERCISE WITH YOUR TEAMMATES who shared the same mission. TL ella always monitor our posture n always encourage us to push ourself within our physical limit. She never asked us to do all of the exercises all by OURSELVES as u claimed! It’s up to u if u want to do on your own because obviously she can’t be with u 24/7. It is totally worth value for money n priceless experience to be part of TL ella team.. Love u TL?

Was this review ...?

roziela8828

3 Reviews

Totally DISAGREE with Abc83 COMMENT ABOVE!

1/ 5

I don’t think your comment is really meant for TL ella.. I just think u got the wrong TL here dude! It’s true that our main mean of communication would be via group whatsapp n that’s how TL ella always share her knowledge and keep encourage us on daily basis. If u have trouble accessing your mobile network, go fix it yourself man! Plus TL ella always mentioned that we can always call/private message/ directly approach her anytime we need her support or we are unsure about anything throughout the program. If u opt to keep it to yourself, there’s no one to be blamed here but yourself! On group meeting, we always meet every weekend and do our workouts together with TL ella and the rest of the group. It was always fun to be able to EXERCISE WITH YOUR TEAMMATES who shared the same mission. TL ella always monitor our posture n always encourage us to push ourself within our physical limit. She never asked us to do all of the exercises all by OURSELVES as u claimed! It’s up to u if u want to do on your own because obviously she can’t be with u 24/7. It is totally worth value for money n priceless experience to be part of TL ella team.. Love u TL?

Was this review ...?

farahhana199375

1 Reviews

awesome Tl & awesome experience

5/ 5

sangat supportive tl…bagus dalam menjaga keselamatan setiap peserta..tl ella yang berjaya menaikkan semangat saya apabila down semasa dlm program..tq tl ella

Was this review ...?

edahamidah2688

2 Reviews

Tl ella terbaikk!!

5/ 5

Tl yg tdk kedekut dengan ilmu.. Tq tl atas semua tunjuk ajar.. Tq juga sbb jd tl terbaik utk kami semua.. Tq juga utk bimbingan dan nasihat yg dberikan.. Love u tl ??

Was this review ...?

mzmn_8487

1 Reviews

TL Ella mmg terbaik

5/ 5

Very good leader… Tunjuk ajar diberukan berterusan wpun dh abs JK. Mmg tak kedekut ilmu..

Was this review ...?

airpakrawang97

2 Reviews

Tl yang bertanggungjawab dan supportive

5/ 5

Tak pernah jemu beri semangat dan sentiasa memberi tunjuk ajar jika diperlukan. Sangat bertanggungjawab terhadap amanah yang diberikan. Saya takkan lupa jasa TL ella dan akan terus menyokong beliau sampai bila-bila.

Was this review ...?

syati027882

1 Reviews

Awesome experience with TL Ella

5/ 5

Is a good TL leader. Recommended to all yg ada semangat untuk menurunkan berat badan dan jalani kehidupan yg lebih sihat. Why? TL Ella is a supportive person an i am proud to be with her team. Good job darling.

Was this review ...?

roziela8828

3 Reviews

Very supportive team leader

5/ 5

Always encourage us to be better n help us workout within our limit.. Never give us on her anak buah! Love u coach

Was this review ...?

nurulzulkarnai70

3 Reviews

THE BEST TL EVER!!!!!!!

5/ 5

We used to call her the gorgeous TL! I feel glad to have her as my Team Leader!! Incredibly supportive and concern to all members.A very knowledgeable person and never fail to give the best advice to us throughout the programme… she’s the one who sees me at my best while I m not. She keeps on motivating us during our hardship..Yes, she’s highly recommended!!!U will never regret for choosing her as ur TL.. All the Best TL ELLA!!!!We love you!!

Was this review ...?

fairul_ezwan91

2 Reviews

friendly TL ever

5/ 5

sgt bertanggung jwb..walau dh tamat musim jk.tetap beri tunjuk ajar pada ex2 jk.segala ilmu dturunkan.. awesome spirit from tl ella ???

Was this review ...?

n.aqua873289

2 Reviews

TL ELLA the best ??

5/ 5

Join jk1m 6 & 7 and continue with fit4pride 1&2 memang awesome..supportive and a good leader. Ilmu pemakanan n senaman yg cukup untuk membantu peserta dlm journey sihat..tak pernah give up dgn peserta..u are the best tl..??

Was this review ...?

sazash9097

2 Reviews

JK1M

5/ 5

Very supportive and motivating team leader! always cheer up her member and never give up on them… Unfortunately, will not be in the same team anymore… Good luck TL Ella!

Was this review ...?

Rate us and Write a Review

Your Rating for this listing

angry
crying
sleeping
smily
cool
Browse

Your review is recommended to be at least 140 characters long

  • Price Range RM300

Claim This Listing

Additional Details

  • Sesuai Untuk BMI >40?:Yes
  • Sesuai untuk bekas peserta?:Yes
  • Sesuai untuk umur 50+?:Yes
  • Sesuai untuk beginners?:Yes
  • Sesuai untuk kanak2?:No